Min bullar blir saftiga och goda pga att jag har mindre mjöl än vad man tror att man kan ha.
Skulle jag ta i degen utan mjöl på händer och i utbak så skulle det bara kladda ihop.
Så använd rikligt med mjöl vid hanteringen så blir dom perfekta!
Mitt recept är:
• 6 dl mjölk
• 1 paket jäst
• 1 ägg
• 2 dl socker
• 2 påsar saffran
• 1/2 krm salt
• mjöl, så lite som möjligt
• russin efter smak
Ugn 250 grader ca 7-8 minuter
Värm mjölken.
Vispa samman med jästen.
Blanda ägg och socker lite lätt med sked och häll över i bunken.
Stöt saffran tillsammans med lite socker i en mortel. Häll ner i bunken. Tillsätt salt.
Häll sedan i mjöl pö om pö tills du har en kladdig deg.
Låt jäsa. Häll ut rikligt med mjöl på bänken innan du häller upp den kladdiga degen som skulle fastna på bänken utan mjölbädden. Skär en bit av degen och ha rikligt med mjöl när du formar din lussekatt.
Vår 5 åring Måns har penslat och tryckt in russin.
Nu kvarstår pensling med sockerlag.
Kram/Sanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar